click for main menu

The Cornish Studios

In the former family home at Bishop’s Close Street, soon to be recreated at Beamish Museum, Norman worked from a studio in a shared bedroom. Miners ‘two up two down‘ were not planned with professional artists in mind. In 1967 Norman and Sarah moved to Whitworth Terrace into a large house which was formerly a Methodist Manse. The upstairs office became Norman’s studio and the north facing window provided consistent natural light. Another room was used for storage of framing materials, boards and canvasses whilst a downstairs room contained a second easel  for larger works and a Morso framing cutter so that he could mount and frame his own work.

Norman and Sarah’s home was often visited by many famous actors, authors, broadcasters, dignitaries, politicians and TV crews. The studio became the venue for discussions about his work and the opportunity to see the studio of a professional artist. On one occasion, Norman was contacted by the Contemporary Art Society, based at the Tate Gallery, London. They requested a visit to meet Norman and see his studio and work. On the arranged day and much to his surprise over forty visitors arrived by coach to ‘meet the artist’ and see examples of his work.